Türkiye'de Bir İlk: Kafkas Anaokulu Açıldı

Türkiye'de Bir İlk: Kafkas Anaokulu Açıldı
Adana Çerkes Kültür Derneği Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi: Kafkas Anaokulu, yoğun bir hazırlık döneminden sonra faaliyetlerine başladı.Adana Çerkes Kültür Derneği Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi: Kafkas Anaokulu, yoğun bir hazırlık döneminden sonra faaliyetlerine başladı.
Adana Çerkes Kültür Derneği, 3-5 yaş arası çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerini kendi dil ve kültürlerini öğrenerek tamamlayacağı bu proje için çalışmalara 2012 yılında başladı.
Derneğimizin başarılı çalışmaları sonucu açılacak olan sınıfların eğitim anlamındaki tüm masraflarının Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından karşılanması sağlandı ve Çukurova Güzel Yalı Mahallesinde 2 katlı bir bina kiralandı. Çerkes dil ve kültürünün geleceğe taşınması konusundaki bu örnek çalışma Kafkas Anaokulu'nun 22 Eylül açılmasıyla hayata geçmiş oldu. Anaokul açıldıktan bir hafta sonra, dış duvarları uzman öğretmen eşliğinde, Adana Çerkes Kültür Derneği gençleri ve öğrencileri tarafından boyandı.
Türkiye'de bir ilk olacak olan bu projenin gerçekleşmesi için fedakarca çalışan Adana Çerkes Kültür Derneği ve üyelerini kutluyor, Kafkas Anaokulu'nun öğrencilere başarılar diliyoruz.
21 MAYIS’TA ANKARA ANITPARK’TAYDIK!
Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs’ta Ankara Anıtpark’ta düzenlenen “Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 159. Yılı” anma programında Derneğimiz tüm komisyonları ve çalışma grupları ile yer aldı.
ÇERKES DERNEĞİ 37. OLAĞAN GENEL KURULU DUYURUSU
Çerkes Derneği 37. Olağan Genel Kurulu, 25 Haziran Pazar günü saat 11.00’de “Beştepe Mah. Meriç Cad. No:44 Yenimahalle-Ankara” adresindeki Dernek binamızda aşağıda belirtilen gündem maddeleri ile toplanacaktır.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.