20.07.2015 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen patlamada Kafkas Dernekleri Federasyonu eski başkan yardımcısı Sayın Metin Kılıç’ın eşi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç vefat etmiştir; kızı Sinem Kılıç ise yaralanmıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ölü sayısı 31’i bulmuş, yaralıların sayısı ise 100’ü geçmiş durumdadır. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilmektedir.
Çerkes Derneği olarak demokratik bir hak olan gösteri ve basın açıklamasının, böylesine iğrenç bir şekilde terörize edilmesini lanetliyor ve kınıyoruz.
Bu olayın aydınlatılması ve sorumlularının yakalanarak cezalandırılması için Türkiye Cumhuriyeti Devletini göreve çağırıyor; hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
#SuruçtaKatliamVar
Çerkes Derneği Yönetim Kurulu
GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YÖNETİMİNDEN NEZAKET ZİYARETİ
24 Ağustos’ta gerçekleşen 38. Olağan Genel Kurulumuzun ardından, geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerimiz, yeni seçilen yönetim kurulumuza nezaket ziyaretinde bulundu.
ÇERKES DERNEĞİ 38. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği 38. Olağan Genel Kurulu, 24 Ağustos Pazar günü dernek binamızda gerçekleştirildi.
YAŞAMKENT SOSYAL TESİSLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HALKIMIZI “XASE”YE DAVET EDİYORUZ!
Süreçle ilgili yol haritamızı belirlemek ve halkımızın görüşlerini almak için haklı mücadelemizde yanımızda olmak isteyen tüm hemşerilerimizi 7 Aralık Cumartesi günü 13:00’te Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak “Xase’ye (istişare toplantısına) davet ediyoruz.
HAKSIZLIĞA KARŞI DAYANIŞMAMIZ BÜYÜYOR
Ankara Çerkes Derneği olarak, Yaşamkent Sosyal Tesisi’nin kullanım süresinin uzatılması için Çankaya Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yaşanan sorunların çözümü adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konuyla ilgili kurulan komisyonda, önceki dönem başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz aktif olarak yer alıyor ve çözüm sürecine katkı sağlıyor.