Rusya'da anadillerine geçit yok!

Rusya'da anadillerine geçit yok!
Putin tarafından 31 Aralık 2012 tarihinde imzalanan ve Eylül 2013 itibariyle uygulamaya girecek olan yeni eğitim yasasıRusya Federasyonu Devlet Başkanı V. Putin tarafından 31 Aralık 2012 tarihinde imzalanan ve Eylül 2013 itibariyle uygulamaya girecek olan yeni eğitim yasasına göre Rusya Federasyonundaki okullarda zorunlu eğitim dili devletin resmi dili olan Rusça olacak. Bu yasaya göre RF'ye bağlı cumhuriyetlerde kullanılan diğer diller artık sadece seçmeli dersler olarak okutulabilecek.
Daha önce bazı derslerin zorunlu olarak her bir cumhuriyette yaşayan etnik grupların anadilleriyle öğretildiği sistemden kademeli olarak vazgeçilmiş ve zorunlu anadil dersleri haftada dört saate kadar indirilmişti. Bu son düzenlemeyle Rusya'da konuşulmakta olan Rusça dışındaki dillerin durumunun daha da kötüleşeceği belirtiliyor.
Yasa Rusya Federasyonuna bağlı pek çok cumhuriyette yaşayan halkların itirazına rağmen kabul edildi ve hala tepki çekmeye devam ediyor.
21 MAYIS’TA ANKARA ANITPARK’TAYDIK!
Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs’ta Ankara Anıtpark’ta düzenlenen “Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 159. Yılı” anma programında Derneğimiz tüm komisyonları ve çalışma grupları ile yer aldı.
ÇERKES DERNEĞİ 37. OLAĞAN GENEL KURULU DUYURUSU
Çerkes Derneği 37. Olağan Genel Kurulu, 25 Haziran Pazar günü saat 11.00’de “Beştepe Mah. Meriç Cad. No:44 Yenimahalle-Ankara” adresindeki Dernek binamızda aşağıda belirtilen gündem maddeleri ile toplanacaktır.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.