Rusya'da anadillerine geçit yok!

Rusya'da anadillerine geçit yok!
Putin tarafından 31 Aralık 2012 tarihinde imzalanan ve Eylül 2013 itibariyle uygulamaya girecek olan yeni eğitim yasasıRusya Federasyonu Devlet Başkanı V. Putin tarafından 31 Aralık 2012 tarihinde imzalanan ve Eylül 2013 itibariyle uygulamaya girecek olan yeni eğitim yasasına göre Rusya Federasyonundaki okullarda zorunlu eğitim dili devletin resmi dili olan Rusça olacak. Bu yasaya göre RF'ye bağlı cumhuriyetlerde kullanılan diğer diller artık sadece seçmeli dersler olarak okutulabilecek.
Daha önce bazı derslerin zorunlu olarak her bir cumhuriyette yaşayan etnik grupların anadilleriyle öğretildiği sistemden kademeli olarak vazgeçilmiş ve zorunlu anadil dersleri haftada dört saate kadar indirilmişti. Bu son düzenlemeyle Rusya'da konuşulmakta olan Rusça dışındaki dillerin durumunun daha da kötüleşeceği belirtiliyor.
Yasa Rusya Federasyonuna bağlı pek çok cumhuriyette yaşayan halkların itirazına rağmen kabul edildi ve hala tepki çekmeye devam ediyor.
GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YÖNETİMİNDEN NEZAKET ZİYARETİ
24 Ağustos’ta gerçekleşen 38. Olağan Genel Kurulumuzun ardından, geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerimiz, yeni seçilen yönetim kurulumuza nezaket ziyaretinde bulundu.
ÇERKES DERNEĞİ 38. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği 38. Olağan Genel Kurulu, 24 Ağustos Pazar günü dernek binamızda gerçekleştirildi.
YAŞAMKENT SOSYAL TESİSLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HALKIMIZI “XASE”YE DAVET EDİYORUZ!
Süreçle ilgili yol haritamızı belirlemek ve halkımızın görüşlerini almak için haklı mücadelemizde yanımızda olmak isteyen tüm hemşerilerimizi 7 Aralık Cumartesi günü 13:00’te Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak “Xase’ye (istişare toplantısına) davet ediyoruz.
HAKSIZLIĞA KARŞI DAYANIŞMAMIZ BÜYÜYOR
Ankara Çerkes Derneği olarak, Yaşamkent Sosyal Tesisi’nin kullanım süresinin uzatılması için Çankaya Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yaşanan sorunların çözümü adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konuyla ilgili kurulan komisyonda, önceki dönem başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz aktif olarak yer alıyor ve çözüm sürecine katkı sağlıyor.