Rusya Abhazya'ya Askeri Uzman Gönderecek

Rusya Abhazya'ya Askeri Uzman Gönderecek
Civil.ge internet sitesinde yayınlanan bir habere göre Abhazya’da bulunan Rus askeri üssüne Nisan ayı sonuna kadar 400 uzman sevk edilecek. Söz konusu uzmanlar Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığına bağlı merkezlerde 3 aylık bir eğitimden geçirildiler.
Askeri üste bulunan birimlerde sürücü-mekanikçiler, T-90A tankları için silah operatörleri, otomatik tahrikli havantopları ve çok rampalı roket sistemleri olan “Grad” için komutanlar ve mekanikçiler, anti-tank misil sistemleri Sturm-C için silah operatörleri ve başka muharebe uzmanları ile özel birlikler görevlendirilecek.
Sitenin haberine göre ayrıca Adigey topraklarında Abhazya’ya gönderilmek üzere 1500 asker temel askerlik eğitimlerini alacak.
Kaynak: http://www.civil.ge/eng/article.php?id=24680
GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YÖNETİMİNDEN NEZAKET ZİYARETİ
24 Ağustos’ta gerçekleşen 38. Olağan Genel Kurulumuzun ardından, geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerimiz, yeni seçilen yönetim kurulumuza nezaket ziyaretinde bulundu.
ÇERKES DERNEĞİ 38. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği 38. Olağan Genel Kurulu, 24 Ağustos Pazar günü dernek binamızda gerçekleştirildi.
YAŞAMKENT SOSYAL TESİSLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HALKIMIZI “XASE”YE DAVET EDİYORUZ!
Süreçle ilgili yol haritamızı belirlemek ve halkımızın görüşlerini almak için haklı mücadelemizde yanımızda olmak isteyen tüm hemşerilerimizi 7 Aralık Cumartesi günü 13:00’te Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak “Xase’ye (istişare toplantısına) davet ediyoruz.
HAKSIZLIĞA KARŞI DAYANIŞMAMIZ BÜYÜYOR
Ankara Çerkes Derneği olarak, Yaşamkent Sosyal Tesisi’nin kullanım süresinin uzatılması için Çankaya Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yaşanan sorunların çözümü adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konuyla ilgili kurulan komisyonda, önceki dönem başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz aktif olarak yer alıyor ve çözüm sürecine katkı sağlıyor.