Ortak Akıl Toplantıları Yapıldı
Ortak Akıl Toplantıları Yapıldı
Ortak akıl toplantıları Bolu Koru Otel'de gerçekleştirildi.Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından Avrupa Birliği’nin "Türkiye'de Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyalogun Geliştirilmesi Hibe Programı" çerçevesinde, Laz Kültür Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilen "Farklılıklarımızla Var Olmak İstiyoruz" isimli proje kapsamında "Kültürel Farklılıklarımızı Korumak ve Yaşatmak için Yaşadığımız Temel Problemler ve Çözüm Önerileri Nelerdir?" konulu ortak akıl toplantıları 14-15 Ocak ve 28-29 Ocak 2012 tarihlerinde Bolu Koru Otel'de gerçekleştirildi.
Kafkas Dernekleri Federasyonu 1. Bölge Dernekleri Koordinatörü olan Çerkes Derneği, kendi bölgesindeki dernekler olan Antalya Kafkas Derneği, Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kırıkkale Kafkas Derneği ile görüşerek söz konusu toplantılar için birer katılımcı taleplerini iletti.
14-15 Ocak tarihli birinci toplantıya Antalya ve Kırıkkale dernekleri birer katılımcıyla temsil edilirken Çerkes Derneği adına Sayın Fahri Huvaj, Yönetim Kurulu üyesi Sayın Sibel Pak ve Gençlik Komisyonu başkanı Sayın Bislan Jalouqa katıldı.
28-29 Ocak tarihli ikinci toplantıya Çerkes Derneği dışındaki 1. bölge dernekleri katılım sağlayamazken derneğimiz adına Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yinal Kozok, Sayın Dışeps Apiş ve Sayın Yusuf Turan katıldı.
Toplantı sonuçları Federasyonumuz tarafından derneğimize iletildikten sonra üyelerimizle paylaşılacaktır.
Çerkes Derneği
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI
Derneğimizin Burs Komisyonu aracılığıyla Ankara’daki üniversitelerde okuyan öğrencilerimize verilecek eğitim bursu başvuruları sonuçlanmıştır.
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI
Derneğimizin Burs Komisyonu aracılığıyla Ankara’daki üniversitelerde okuyan öğrencilerimize verilecek eğitim bursu başvuruları sonuçlanmıştır.
ÇERKES DERNEĞİ SEZON AÇILIŞ GECESİ GERÇEKLEŞTİ
Derneğimiz, 5 Ekim Pazar akşamı düzenlenen Sezon Açılış Gecesi ile üyeleriyle yeniden bir araya geldi.
KAMUOYUNUN DİKKATİNE
Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere tamamen barışçıl bir amaçla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.
