Çerkeslerin savaşlarını, acılarını ve mutluluklarını dans ve müzik eşliğinde koreografize ederek Çerkes kültürünü en güzel şekilde tanıtan ekiplerimizin başında gelen dünyaca ünlü Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu NALMES, 50 kişilik dansçı kadrosu ile muhteşem bir gösteriye imza attı.
Ankara Çerkes Derneği ve Kafdans Organizasyon tarafından 27 Ekim Pazar akşamı Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösteri ile 6 yıl aradan sonra Ankara seyircisiyle tekrardan buluşan NALMES’in yeni koreografileri, kıyafetleri ve muhteşem performansı büyük beğeni topladı.
Dernek başkanımız Bislan JAOLUQA; “Kuruluş tarihimiz olan 1961’den itibaren Çerkes kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi adına faaliyetler yürütmekteyiz. Fakat Çerkes kültürünü yaşatmak bizlerin görevi olduğu kadar aynı zamanda birlikte yaşadığımız halkların ve içinde yaşadığımız devletlerin de sorumluluğudur.” diyerek bu sorumluluğu taşıyan Çerkes dostlarına, Kafdans Organizasyon’un sahibi Gazi Aydemir’e ve hiçbir zaman bu konuda desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR’a teşekkürlerini iletti.
Sayın Fethi YAŞAR ise; “Çerkes Derneği ile her zaman sıcak ilişkiler içerisinde olduk. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar katkı yapmaya çalışacağız. Bu kapsamda, kasım ayı içerisinde Ankara Çerkes Derneği adına güzel bir hatıra ormanının da açılışını yaparak hep birlikte bu güzel ormanın fidanlarını dikerek ağaçlandıracağız” diyerek açılacak olan Çerkes Derneği Hatıra Ormanı’nın müjdesini katılımcılara verdi.
Çerkes Derneği başkanı Bislan JALOUQA tarafından sayın Fethi Yaşar’a Yönetim Kurulu üyemiz ressam Feriha KANKOÇ’un tablosu hediye edilirken, NALMES ekibini temsilen sanat yönetmeni Aslan HADJAYEV’e kültürümüzün köklü bir çınarını temsil ettiğinden dolayı Çerkes Derneği Hatıra Ormanı’nda “NALMES” adına fidan bağışlandığına dair sertifika hediye edildi.



KAFKASYA'NIN KADİM RUHU RAGON BAL TÜRKİYE'YE GELİYOR
Kuzey Kafkasya coğrafyasının mistik tınılarını ve mitolojik hikâyelerini modern ama ruhu olan sahnelerle buluşturan grup, Türkiye’deki müzikseverleri epik bir yolculuğa davet ediyor.
GENÇ GÖNÜLLÜLERİMİZ İSPANYA’DAN DÖNDÜ!
OUR YOUNG VOLUNTEERS HAVE RETURNED FROM SPAİN! Ankara Çerkes Derneği olarak, gençlerimizin 9-17 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Jerez de la Frontera şehrinde gerçekleşen sürdürülebilirlik temalı Erasmus+ projesinde yer almasının haklı gururunu yaşıyoruz!
TEBRİK MESAJI
Derneğimizin kültürel çalışmalarında aktif roller üstlenmiş, Elbruz Halk Dansları topluluğumuzun gelişimine hem icracı hem de eğitmen kimliğiyle büyük katkılar sunmuş olan Kilar Nesren Şırayder’in, Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanı Kumpıl Murat tarafından “Adıge Cumhuriyeti Devlet Onursal sanatçısı” unvanına layık görülerek ödüllendirilmesini büyük bir gurur ve mutlulukla öğrenmiş bulunmaktayız.
VATAN PARTİSİ’NDEN DERNEĞİMİZE ZİYARET
Vatan Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Savaş ORUÇ ve beraberindeki heyet, 1 Nisan 2026 tarihinde derneğimizi ziyaret ederek Yönetim Kurulumuz ile bir araya geldi.
12. ULUSLARARASI ARTANKARA ÇAĞDAŞ SANATLAR FUARI’NDAYIZ!
Dernek Başkanımız Yusuf Hatuk, fuar kapsamında sergileri yer alan değerli sanatçılarımız Belgin Aka Özdağ ve Yağmur Turhan’a nezaket ziyaretinde bulundu.
