Nalçık'ta Soykırım Olimpiyatı Karşıtları Gözaltına Alındı

Nalçık'ta Soykırım Olimpiyatı Karşıtları Gözaltına Alındı
Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçık’ta üzerinde “Sochi the Land of Circassian Genocide” yazılı pankartlarla şehir turu yapan Çerkes aktivistlerden pek çoğu gözaltına alındı.Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçık’ta üzerinde “Sochi the Land of Circassian Genocide” yazılı pankartlarla şehir turu yapan Çerkes aktivistlerden pek çoğu gözaltına alındı. Göz altına alınanlar arasında Adıge Khekuj toplumsal hareketinin lideri Ebubekir Murzakan’da yer alıyor.
Beşto’nun ve olayda yer alan kimi şahısların ifadelerine göre konvoy örgütlü bir organizasyon sonucu değil, kendiliğinden bir hareket olarak ortaya çıktı. 12:30 dolaylarında başlayan konvoya polis 14:00 civarında müdahale ederek pek çok kişiyi gözaltına aldı ve araçlarına el koydu.
Gözaltılar Soçi’de olimpiyatların başladığı gün olan 7 Şubatta saat 14:00’da başladı ve şu ana kadar 25’ten fazla kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor. Gözaltına alınanlar Nalçık 1 ve 2 nolu polis merkezinde tutulurken Kabardey Khase başkanı Aslan Beşto gözaltına alınanlar arasında yoldan geçmekte olan Suriye’den dönüş yapmış olan bir kadının da bulunduğunu ifade etti.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.
KAFFED VE ANKARA ÇERKES DERNEĞİ, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BÜLENT KUŞOĞLU VE FETHİ AÇIKEL İLE GÖRÜŞTÜ
Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özden, Genel Sekreter Selçuk Ulutaş, Sosyal İşler ve Bölgesel Etkinlikler Sekreteri Feriha Kankoç, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sayın Bülent Kuşoğlu ve Sayın Prof. Dr. Fethi Açıkel’i CHP Genel Merkezinde ziyaret etti.
YÖNETİM, KADINLAR VE GENÇLİK KOMİSYONU AYLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Derneğimizin tüm komisyonlarının ve çalışma gruplarının eş güdümlü çalışması amacıyla gerçekleştirilen Yönetim Kurulu, Kadınlar Komisyonu ve Gençlik Komisyonu aylık toplantısı 27 Aralık’ta yapıldı.