Medet Önlü Cinayeti İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Medet Önlü Cinayeti İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
28 Kasım Cuma akşamı derneğimizde Medet Önlü Cinayeti ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya dava avukatı Erdal Doğan ve Önlü'nün ailesi de katıldı. Avukat Erdal Doğan davayla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Doğan daha sonra dava sürecindeki ihmallerden bahsetti. İstihbarat birimlerinin cinayet öncesinde ve sonrasında kusurları bulunduğunu belirten Doğan, kendisinin konuya önce hukuksal çerçevede baktığını, bu anlamda yapılan ihmallerin ortadan kaldırılması için çalıştığını ifade etti. Devletin klasik refleksiyle cinayeti bir dış güce mal etmeye çalıştığını fakat ondan önce devletin kendi hatalarını telafi etmesi gerektiğini söyledi. Erdal Doğan diasporanın da üzerine düşen büyük sorumluluklar bulunduğunu, en öncelikli yapılacak şeyin kamuoyu yaratılması olduğunu belirtti. Çeçen Derneği ve KAFFED yetkililerinin de bulunduğu toplantıda kamuoyu yaratmak adına ortak çalışmalar yapılması gerektiği sonucuna varıldı. Toplantı, katılan üyelerin soruları ve yapılan fikir alışverişi ile sona erdi.
21 MAYIS’TA ANKARA ANITPARK’TAYDIK!
Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs’ta Ankara Anıtpark’ta düzenlenen “Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 159. Yılı” anma programında Derneğimiz tüm komisyonları ve çalışma grupları ile yer aldı.
ÇERKES DERNEĞİ 37. OLAĞAN GENEL KURULU DUYURUSU
Çerkes Derneği 37. Olağan Genel Kurulu, 25 Haziran Pazar günü saat 11.00’de “Beştepe Mah. Meriç Cad. No:44 Yenimahalle-Ankara” adresindeki Dernek binamızda aşağıda belirtilen gündem maddeleri ile toplanacaktır.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.