Karaçay-Çerkes'de Atlı Yürüyüşe Engel

Karaçay-Çerkes'de Atlı Yürüyüşe Engel
Kavkaz-uzel haber sitesinde yayınlanan bir habere göre Karaçay-Çerkes’de Adige Bayrağı Günü polis tarafından engellendi.Kavkaz-uzel haber sitesinde yayınlanan bir habere göre Karaçay-Çerkes’de Adige Bayrağı Günü polis tarafından engellendi.
Haberde belirtildiğine göre 15 kişiden oluşan genç Adige grubu sabah Karaçay-Çerkes’in Khabez Bölgesi’nin Zhako köyünden atlı yürüyüşüne başladı.
Bavuko köyü yakınlarında polis tarafından durdurulan grubun atlarla Çerkesk şehrine girmelerine izin verilmedi. Genç grubu sadece şehre atlı konvoyla girerek şehirde düzenlenen “Adige Djegu” (Adige Düğünü)’a katılanlara bir Adige bayrağı vereceklerini ve hiçbir olaya sebebiyet vermeden dağılacaklarını bildirdi.
Polis katılımcılara isterlerse atsız olarak şehre girebileceklerini ve dans edip kutlama yapabileceklerini fakat atlarla şehre girmelerinin yasadışı olduğunu söyleyerek izin vermedi. Adige Djegu atlı kafilenin yokluğunda yapılarak bitirildi.
21 MAYIS’TA ANKARA ANITPARK’TAYDIK!
Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından 21 Mayıs’ta Ankara Anıtpark’ta düzenlenen “Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 159. Yılı” anma programında Derneğimiz tüm komisyonları ve çalışma grupları ile yer aldı.
ÇERKES DERNEĞİ 37. OLAĞAN GENEL KURULU DUYURUSU
Çerkes Derneği 37. Olağan Genel Kurulu, 25 Haziran Pazar günü saat 11.00’de “Beştepe Mah. Meriç Cad. No:44 Yenimahalle-Ankara” adresindeki Dernek binamızda aşağıda belirtilen gündem maddeleri ile toplanacaktır.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.