Elbruz Halk Dansları Topluluğu Yıl Sonu Gösterisi
Elbruz Halk Dansları Topluluğu Yıl Sonu Gösterisi
Ankara Çerkes Derneği Yıl Sonu GösterisiPROGRAM
-Kazbek Halk Dansları Topluluğu
-Badin Müzik Grubu
-Minikler Ekibi
-Çocuklar Ekibi
-Adigece/ Abazaca Çocuk Korosu
-Elbruz Halk Dansları Topluluğu Tiyatral Gösteri
TARİH: 27 Haziran 2014 Cuma / Saat:19.30
YER: NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ (Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bağdat Caddesi No:50 Yenimahalle)
Davetiyeleri 06.06.2014 tarihinden itibaren Ankara Çerkes Derneğinden temin edebilirsiniz.
Tel:0312 222 8590
14 MART ADIGE DİLİ VE EDEBİYATI GÜNÜ PROGRAMIMIZA DAVETLİSİNİZ
Adıge dilinin ve edebiyatının yaşatılması amacıyla düzenleyeceğimiz 14 Mart Adıge Dili ve Edebiyatı Günü programımıza tüm üyelerimizi davet ediyoruz.
KAFKASYA'NIN KADİM RUHU RAGON BAL TÜRKİYE'YE GELİYOR
Kuzey Kafkasya coğrafyasının mistik tınılarını ve mitolojik hikâyelerini modern ama ruhu olan sahnelerle buluşturan grup, Türkiye’deki müzikseverleri epik bir yolculuğa davet ediyor.
ÇERKES DERNEĞİ GENÇLİK DEĞİŞİMİ PROGRAMI
Ankara Çerkes Derneği, İspanya AJ Inter Gençlik Derneği tarafından yürütülen “1 Planet 1 Future” gençlik değişimi projesinin Türkiye ortağı oldu.
23 ŞUBAT 1944, VAYNAKH (ÇEÇEN-İNGUŞ) SÜRGÜNÜ
82 yıl önce bugün, Stalin’in emriyle yarım milyonu aşkın Vaynakh (Çeçen-İnguş) halkı; yaşlı, çocuk ve kadın ayrımı gözetilmeksizin öz yurtlarından koparılarak Orta Asya ve Sibirya’nın meçhul coğrafyalarına sürgün edildi.
ÇERKES GELENEKSEL GİYİM ATÖLYESİ TAMAMLANDI
АДЫГЭ ШЪУАШЭМ IАПЭIАСЭМ ИУН 10–13 Şubat tarihleri arasında, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Ankara Çerkes Derneği iş birliğiyle; Ankara Çerkes Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çerkes Geleneksel Giyim Atölyesi, yoğun ve nitelikli bir çalışma sürecinin ardından başarıyla tamamlandı.