Derneğimizde Anneler Günü Çayı Düzenlendi

Derneğimizde Anneler Günü Çayı Düzenlendi
Ankara Çerkes Derneği Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen Anneler Günü Çayı, 11 Mayıs Cumartesi günü derneğimizde gerçekleştirildi. Annelerimizin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen program Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe ÖZBAY’ ın açılış konuşması ile başladı.
Sayın ÖZBAY’ın, Kadın Komisyonunda emek veren isimleri gelen misafirlerle tanıştırmasının ardından, faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.
Annelerimizin Çerkesce şiir ve şarkıları programa ayrı bir renk kattı. Kadın komisyonunun Çerkes El Sanatları örneklerinden oluşan hediyeler, yapılan çekilişle sahiplerine teslim edildi.
Derneğimiz gençlerinin anneleri için kurdukları düğün ile devam eden program, Şengül YANÇATORAL ve Ayşe ÖZBAY’ın kapanış konuşmaları ile sona erdi.
Bu güzel günün gerçekleşmesinde emeği geçen Kadın Komisyonumuza, katılımlarıyla yalnız bırakmayan annelerimize teşekkürlerimizi sunuyor, bu vesile ile tüm annelerin anneler gününü bir kez daha kutluyoruz.
Ankara Çerkes Derneği
ELBRUZ'DAN MUHTEŞEM GECE
Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Badin Müzik Grubu ve Elbruz Minikler ekibi 17 Haziran'da Ankaralı sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu.
DERNEĞİMİZ ANKARA KENT KONSEYİNİ ZİYARET ETTİ
Dernek Başkanımız Bislan Jalouqa ve Genel Sekreter Melek Ertan, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'la görüştü.
İSPANYA ESC ÇAĞRISI
İspanya'nın Endülüs (Jerez de la Frontera şehri) bölgesinde, 15 Temmuz 2022 sonrasında başlayacak uzun dönem (3,5 ay) ESC projesine 18-30 yaş arası 1 gönüllü kabul edilecektir.
ANKARA’DA NALMES RÜZGÂRI ESTİ
Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu NALMES, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali'nde muhteşem bir gösteriye imza attı.
SEZONUN SON ZEXES GECESİ NALMES'İN KATILIMIYLA YAPILDI
Dünyaca ünlü dans ekibi Dünyaca ünlü dans ekibi Nalmes Akademik Halk Dansları Topluluğu’nun dansçıları ve müzisyenleri 2 Haziran’da Derneğimizde yapılan zexes gecesine katıldılar.