"Çerkes Soykırımı" Konulu Konferans Yapıldı
"Çerkes Soykırımı" Konulu Konferans Yapıldı
5 Mayıs 2013 Pazar derneğimiz tarafından bu faaliyet döneminin son konferans etkinliği yapıldı. Tes-İş konferans salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak yurtdışından ve yurtiçinden konuşmacılar katıldı.5 Mayıs 2013 Pazar derneğimiz tarafından bu faaliyet döneminin son konferans etkinliği yapıldı. Tes-İş konferans salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak yurtdışından ve yurtiçinden konuşmacılar katıldı.
"Çerkes Soykırımı, Soçi 2014 ve Yükselen Çerkes Muhalefeti" adlı etkinliğin "Dışarıdan Bakış" alt başlıklı ilk bölümünde Sayın İrma Kreiten "Avrupa Medeniyeti ve Bati Kafkasya'da Kolonyal Şiddet" başlıklı bir sunum yaptı.
İkinci konuşmacı olan Sayın Prof. Walter G. Richmond ise "Çerkes Soykırımının Faillerinin Tanımlanması" başlıklı tebliğini sundu.
Programın ikinci oturumunda Çerkes Hakları İnisiyatifi adına Sayın Murat Özden, Çerkesya Yurtseverleri adına Sayın Bülent Bursa, Jineps Gazetesi adına sayın Elif Ergün, Kafkas Dernekleri Federasyonu adına Sayın Murat Canlı ve son olarak Kafkasya Forumu adına Sayın Alper Hraça konuyla ilgili kendi kurum ve organizasyonlarının görüşlerini dile getirdiler.
Yaklaşık 150 kişinin büyük bir sabır ve dikkatle izledikleri program sonunda katılımcılardan oldukça olumlu tepkiler alındı.
* Her iki oturumda yapılan konuşmaların tam metinleri en kısa sürede derneğimiz tarafından yayınlanacaktır.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.
KAFFED VE ANKARA ÇERKES DERNEĞİ, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BÜLENT KUŞOĞLU VE FETHİ AÇIKEL İLE GÖRÜŞTÜ
Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özden, Genel Sekreter Selçuk Ulutaş, Sosyal İşler ve Bölgesel Etkinlikler Sekreteri Feriha Kankoç, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sayın Bülent Kuşoğlu ve Sayın Prof. Dr. Fethi Açıkel’i CHP Genel Merkezinde ziyaret etti.
YÖNETİM, KADINLAR VE GENÇLİK KOMİSYONU AYLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Derneğimizin tüm komisyonlarının ve çalışma gruplarının eş güdümlü çalışması amacıyla gerçekleştirilen Yönetim Kurulu, Kadınlar Komisyonu ve Gençlik Komisyonu aylık toplantısı 27 Aralık’ta yapıldı.