Çerkes Hakları İnisiyatifi Kayseri’de Miting Yaptı

Çerkes Hakları İnisiyatifi Kayseri’de Miting Yaptı
Çerkes Hakları İnisiyatifi Ankara ve İstanbul mitinglerinin ardından Kayseri’de üçüncü mitingini yaptı.
29 Nisan Pazar günü Kayseri Fuar önünde yapılan mitingde ÇHİ yönetim kurulu ve organizasyon komitesi üyeleri anadil eğitimi, Çerkesce radyo ve televizyon taleplerini dile getirdi. Mitingde ayrıca Kabardey-Balkar İnsan Hakları Derneği Başkanı Hatajuko Valeri de bir konuşma yaparak daha küçük milletler dillerini koruyabilmesine rağmen Çerkeslerin bunu yapamadıklarına ve Çerkeslerin dillerinin korunması gerektiğine vurgu yaptı.
Çerkesce şarkıların da söylendiği miting Çerkes düğünüyle sona erdi.
DERNEĞİMİZ MANİSA MİLLETVEKİLİ MURAT BAYBATUR İLE GÖRÜŞTÜ
Derneğimiz Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile görüştü.
JANAK MEHMET RIZA İLE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Janak Mehmet Rıza'nın "Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi" kitabı söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderetörlüğünde 14 Ocak Cumartesi saat 19.00'da Ankara Çerkes Derneği'nde gerçekleştirildi.
ONUR KURULU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Derneğimizin en önemli organlarından olan Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.
KAFFED VE ANKARA ÇERKES DERNEĞİ, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BÜLENT KUŞOĞLU VE FETHİ AÇIKEL İLE GÖRÜŞTÜ
Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özden, Genel Sekreter Selçuk Ulutaş, Sosyal İşler ve Bölgesel Etkinlikler Sekreteri Feriha Kankoç, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sayın Bülent Kuşoğlu ve Sayın Prof. Dr. Fethi Açıkel’i CHP Genel Merkezinde ziyaret etti.
YÖNETİM, KADINLAR VE GENÇLİK KOMİSYONU AYLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Derneğimizin tüm komisyonlarının ve çalışma gruplarının eş güdümlü çalışması amacıyla gerçekleştirilen Yönetim Kurulu, Kadınlar Komisyonu ve Gençlik Komisyonu aylık toplantısı 27 Aralık’ta yapıldı.