Çerkes Derneği Kadın Komisyonu, “Anneler Günü” Etkinliği Düzenledi
Çerkes Derneği Kadın Komisyonu, “Anneler Günü” Etkinliği Düzenledi
Çerkes Derneği Yönetim Kurulu ve Hanımlar Komisyonu’nun katkıları ile 12 Mayıs 2012 tarihinde saat 14.00’de, dernek binasında “Anneler Günü” etkinliği düzenlendi.
Katılımın yoğun olduğu gözlenen etkinliğin sunuculuğunu, Çerkes Derneği Yönetim Kurulu üyesi Fatma Şahin üstlendi. Fatma Şahin dernek yönetim kurulu adına kısa bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında; “Çerkes Derneği Yönetim kurulu olarak, tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar, tüm annelerimize sağlıklı ve uzun ömürler sürmelerini temenni ederiz” dedi.
Şahin, daha sonra sözü Çerkes Derneği Hanımlar Komisyonu Başkanı Derya İnkılap’a bıraktı. Derya İnkılap konuşmasına; “bu anlamlı günde etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve ilk kez anlamlı bir günde huzurlarınızda olmaktan büyük onur duydum. Ben bir anneyim, teyzeyim, halayım ve bu benim için çok büyük bir mutluluk. Siz değerli annelerimizin anneler gününü canı gönülden kutluyorum. Anneler Günü etkinliğimize emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ardından mikrofon ile masaları tek tek dolaşarak, katılımcı annelere günün önemine dair duygu ve düşüncelerini paylaşmaları için söz verdi.
Katılımcılar, birbirinden güzel yiyeceklerle donatılmış masalarda çay eşliğinde sohbetlerine devam ederken, Çerkes annelerini anlatan fotoğraf karelerinden oluşan bir slayt gösterisi sunuldu. Etkinliğin sonlarına doğru ise çekiliş yapılarak hediyeler dağıtıldı. Son olarak, dernek gençlerinin katılımlarıyla hanımlar Çerkes düğünü ile Anneler Gününü coşkuyla kutladılar.
Çerkes Derneği
Özel Günlerinizde Yaşamkent Sosyal Tesisleri Yanınızda!
Ankara Çerkes Derneği bünyesindeki Yaşamkent Sosyal Tesisleri, en özel ve unutulmaz anlarınıza ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Tebrikler ve Teşekkürler!
8 yıllık uzun bir aranın ardından 18 Temmuz 2026 tarihinde Kaynar’da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali, kültürümüzün ihtişamını ve toplumumuzun sarsılmaz bağlarını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.
AK Parti Heyeti Derneğimizi Ziyaret Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Devletleri İle İlişkiler Başkanı ve Ankara Milletvekili Sayın Kürşad Zorlu, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Sayın Muhammed Baran Karaduman ve beraberlerindeki parti heyeti derneğimizi ziyaret etti.
TEŞEKKÜR
Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nin camiamıza kazandırılması sürecinde karşılaşılan engellerin aşılmasında ve bu değerli merkezin toplumumuzun hizmetinde kalmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerimize, milletvekillerimize ve siyasetçilerimize derneğimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.
Yaşayan Miras Şöleni
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin kıymetli üyelerinden, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras (Dışeyida) Sanatçısı Tijen Hatam, geleneksel el emeği ve göz nuru eserleriyle kültürümüzü ulusal çapta temsil etmeye devam ediyor!