Beslan Kobakhia Tkhakushinov’un istifasını istedi

Beslan Kobakhia Tkhakushinov’un istifasını istedi
Beslan Kobakhia Aslan Tkhakushinov’un istifasını istediHalkların haklarını koruma uluslar arası hareketi koordinatörü Beslan Kobakhia, Adigey Cumhuriyeti’ndeki durumla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Suriye’deki silahlı çatışmalar sonucunda içinde ülkede yaşayan Çerkeslerin de yer aldığı binlerce insanın öldürüldüğü yer aldı.
Suriyeli bir Çerkes delegasyonu bir haftadır Kuzey Kafkasya’da bulunuyor. Durum değerlendirmesi yapmak ve Suriyeli soydaşların vatana dönüşlerini başlatma konusunda görüşmeler yapmak üzere yetkili kurumların ve kamunun temsilcileriyle görüşmeler yapıyorlar.
Gelişleri uzun zaman öncesinden biliniyor olmasına ve delegasyonun sürekli taleplerine rağmen Adigey Cumhuriyeti başkanı Aslan Thakushinov delegasyonla bir araya gelmekten kaçınıyor.
Beslan Kobakhia Suriyeli Çerkeslerin ve ailelerinin güvenliğine karşı sorumsuzluğunu gösteren bir atalet olması nedeniyle Tkhakushinov’un görevinden ayrılması konusunu gündeme taşıyor.
Kaynak: http://eng.expertclub.ge/portal/cnid__10933/alias__Expertclub/lang__en/tabid__2546/default.aspx
Çeviri: Erdoğan Boz
ÇERKES DERNEĞİ SEZON AÇILIŞ GECESİ GERÇEKLEŞTİ
Derneğimiz, 5 Ekim Pazar akşamı düzenlenen Sezon Açılış Gecesi ile üyeleriyle yeniden bir araya geldi.
KAMUOYUNUN DİKKATİNE
Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere tamamen barışçıl bir amaçla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.