Kuzey Osetya'nın Beslan şehrindeki 1 no'lu okulda, 1 Eylül 2004'de, yeni eğitim yılı başlaması nedeniyle bir etkinlik düzenleniyordu. Ancak o gün ayrılıkçı bir grup tarafından okula silahlı saldırı düzenlendi.
Çoğunluğu çocuk olmak üzere, yüzlerce öğretmen ve velinin rehin alındığı bu korkunç olayın ardından, Rus kolluk kuvvetlerinin rehine krizini silahlı baskın yoluyla çözmeye karar vermesi sonucunda çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 3 gün süren bu çatışmalar sonucunda, yine çoğunluğu çocuk olmak üzere yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
Bugün, Beslan Katliamı'nın yıl dönümünde bu acı olayı hatırlıyor ve hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.
Saygılarımızla,
Ankara Çerkes Derneği
Özel Günlerinizde Yaşamkent Sosyal Tesisleri Yanınızda!
Ankara Çerkes Derneği bünyesindeki Yaşamkent Sosyal Tesisleri, en özel ve unutulmaz anlarınıza ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Tebrikler ve Teşekkürler!
8 yıllık uzun bir aranın ardından 18 Temmuz 2026 tarihinde Kaynar’da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali, kültürümüzün ihtişamını ve toplumumuzun sarsılmaz bağlarını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.
AK Parti Heyeti Derneğimizi Ziyaret Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Devletleri İle İlişkiler Başkanı ve Ankara Milletvekili Sayın Kürşad Zorlu, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Sayın Muhammed Baran Karaduman ve beraberlerindeki parti heyeti derneğimizi ziyaret etti.
TEŞEKKÜR
Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nin camiamıza kazandırılması sürecinde karşılaşılan engellerin aşılmasında ve bu değerli merkezin toplumumuzun hizmetinde kalmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerimize, milletvekillerimize ve siyasetçilerimize derneğimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.
Yaşayan Miras Şöleni
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin kıymetli üyelerinden, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras (Dışeyida) Sanatçısı Tijen Hatam, geleneksel el emeği ve göz nuru eserleriyle kültürümüzü ulusal çapta temsil etmeye devam ediyor!
