Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti' nin Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti' nin Zafer Bayramı Kutlu Olsun
Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti’ nin Zafer Bayramı Kutlu Olsun.
30 Eylül Abhazya ile Gürcistan arasında yapılan savaşın, 23 yıl evvel Abhazya’nın tarihe altın harflerle yazılan zaferinin yıldönümüdür.
Abhaz halkı yanı sıra bu onurlu mücadele sonunda zaferin kazanılmasında Adigeler, Asetinler, Çeçenler, Kazaklar, Türkler, Ruslar, Ermeniler ve diğer halklar da pek çok gazi ve şehit vermiştir. Bu anlamda halkların kardeşliğine en iyi örnek olan savaşlardan biri olarak da tarihe geçmiştir.
Abhazya’da zaferinin 23. yıldönümünde, savaşta kaybedilen kahramanların fotoğraflarını kucaklarında taşıyarak yürüyen şehit yakınlarının oluşturduğu "Ölümsüz Alay", Sohum sokaklarında alkışlarla ve gözyaşlarıyla izlendi. Yaklaşık bin şehit fotoğrafını taşıyan şehit ailelerinin yürüyüşü Özgürlük Meydanı’nda son buldu.
Zaferin kazanılmasında can veren tüm şehitleri rahmet ve şükranla anıyoruz. Ayrıca savaş Gazilerine de şükranlarımızı sunuyoruz.
Abhazya’nın yaşlı nineleri, aile büyükleri her sabah kahvaltıdan önce şöyle dua ederlermiş:
“Allah dünyanın bütün milletlerine özgürlük ve mutluluk versin!” ve sessizce eklerlermiş;
“Abhazlar’ı da unutmasın!...”
Ayaayra kutlu olsun!!!
Caanbziala!!!
ELBRUZ'DAN MUHTEŞEM GECE
Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Badin Müzik Grubu ve Elbruz Minikler ekibi 17 Haziran'da Ankaralı sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu.
DERNEĞİMİZ ANKARA KENT KONSEYİNİ ZİYARET ETTİ
Dernek Başkanımız Bislan Jalouqa ve Genel Sekreter Melek Ertan, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'la görüştü.
İSPANYA ESC ÇAĞRISI
İspanya'nın Endülüs (Jerez de la Frontera şehri) bölgesinde, 15 Temmuz 2022 sonrasında başlayacak uzun dönem (3,5 ay) ESC projesine 18-30 yaş arası 1 gönüllü kabul edilecektir.
ANKARA’DA NALMES RÜZGÂRI ESTİ
Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu NALMES, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali'nde muhteşem bir gösteriye imza attı.
SEZONUN SON ZEXES GECESİ NALMES'İN KATILIMIYLA YAPILDI
Dünyaca ünlü dans ekibi Dünyaca ünlü dans ekibi Nalmes Akademik Halk Dansları Topluluğu’nun dansçıları ve müzisyenleri 2 Haziran’da Derneğimizde yapılan zexes gecesine katıldılar.