Abhazya devlet başkanı Ankvab’a suikast girişimi
Abhazya devlet başkanı Ankvab’a suikast girişimi
Abhazya devlet başkanı Ankvab’a suikast girişimiSaldırıda 2 koruma öldü
KAFFED (BASIN) 22.02.2012 - Abhazya’nın Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’a suikast girişiminde bulunuldu, saldırıda Ankvab’ın iki koruması yaşamını yitirdi.
Polis, kimliği henüz bilinmeyen saldırganların Ankvab’ın konvoyu geçtiği sırada saat 08.25 sularında yola döşenen tahrip gücü yüksek bombayı infilak ettirdiklerini, daha sonra konvoyu bomba atarlarla ve otomatik silahlarla taradıklarını açıkladı. Resmi olmayan açıklamalara göre, bomba Ankvab’a eşlik eden koruma aracına isabet etti. Gudauta-Sohum yolu üzerinde gerçekleşen saldırıda Ankvab saldırıdan yara almadan kurtulurken, 2 koruması kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. İki korumanın da ağır yaralı olduğu bildirildi.
Bomba ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, İçişleri Bakanı O. Hetsiya ve Başsavcı S. Mikanba çalışmaları yerinde izlemek amacıyla derhal olay yerine giderek incelemelerde bulundular.
Parlamento seçimlerinin gelecek ay yapılacağı Abhazya’da yapılan bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Görevine Ağustos ayında gelen Ankvab, daha önce 4 kez suikast girişiminden kurtulmuştu.
Bir gün önce AB'ye sitem etmişti
Ankvab, uğradığı saldırıdan bir gün önce çeşitli temaslar için Abhazya’yı ziyaret eden İngiltere’nin Tiflis Büyükelçisi Judith Gough’u kabul etmişti. Ankvab, görüşmede, Abhazya ile AB ülkeleri arasındaki ilişkilere değinmiş ve “AB ile ilişkilerimiz iyi sayılamaz, değişeceğinden de emin değilim. Dolayısıyla bu konuda hayal kurmuyorum” demişti. Abhazya ile ilgili Gürcü tarafının “tanımadan işbirliği” gibi hazırladığı ve AB ülkelerinin desteklediği projelere de değinen Ankvab, Gürcistan’ın siyasi ortamında hazırlanan projeleri hiç bir zaman kabul etmeyeceklerini bildirmişti. Ankvab, “Abhazya'nın, Gürcü projelerini destekleyen AB ülkelerinin yardımları olmasa da, dost ülkelerin desteğiyle idare edebileceğini” sözlerine eklemişti. Aleksandr Ankvab, “Bizler oldukça karmaşık bir kalkınma sürecinden geçtik ve bu süreç, Avrupa'nın hayal bile edemeyeceği zorluklarla doluydu. Bizler, sizin gibi kendi kimliklerimizi korumak istiyoruz” demişti. Ankvab, ayrıca AB ülkeleri ile gelecekte de yapılacak olan görüşmelerde hiç bir ortak nokta sağlanamayacağından emin olduğunu ve bu görüşmelerin yapılmasının da bundan böyle anlamsız olduğunu ifade etmişti.
ÇERKES DERNEĞİ SEZON FİNALİ
Çerkes Derneği olarak 27 Haziran’da MEB Şura Salonu’nda muhteşem bir gösteriyle sezona veda ediyoruz.
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN CAN GÜNER DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, Çerkes Derneğine resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir.
ELBRUZ MİNİKLER VE ÇOCUKLAR SEZON SONU GÖSTERİSİ YAPILDI
14 Haziran’da Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz Elbruz Minikler ve Çocuklar Sezon Sonu Gösterisi, miniklerimizin ve çocuklarımızın aylar süren emeklerini sahneye taşıdığı, Çerkes kültürünün zarafetini ve coşkusunu izleyicilerle buluşturduğu unutulmaz bir gün oldu. Tam 173 minik ve çocuğumuz sahne aldı.
YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ
Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Neslihanoğlu Derneğimizi Ziyaret Etti
ÇERKES ELSANATLARI KURSU YIL SONU SERGİSİ
Çerkes El Sanatları Kurslarımızın yıl sonu sergisi, üyelerimizin ve misafirlerimizin değerli katılımlarıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir.