60. YIL ARŞİV ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!
60. YIL ARŞİV ÇALIŞMA GRUBU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!
Derneğimizin 60. yıl çalışmaları kapsamında kurulan Arşiv Çalışma Grubu’nun üyeleri, dernek arşivinin derlenmesi için çalışmalarına başlamıştır.Çalışma grubu, derneğimizin tarihinde önemli görevler üstlenen büyüklerimizle online toplantılar yaparak sözlü tarih çalışmalarına devam etmeyi planlamaktadır. Derneğimizin emektarlarından Bislan Salih Hurmi ve Saim Tuç ile üç ayrı görüşme gerçekleştiren grubumuz, özellikle derneğin kuruluşundan itibaren 1980’li yıllara kadar uzanan dönem ile ilgili dernek arşivinde eksik kalan bilgileri ve hatıraları kayıt altına almaktadır.
Arşiv çalışma grubunun faaliyetleri derneğimizin değerli büyükleriyle dönemlerine göre devam edecek olup yapılan görüşmelerin yanı sıra derneğimiz ile ilgili çıkan tüm basılı materyaller fotoğraf ve videolar ile belgelenecektir. Söz konusu çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlandıktan sonra elde edilen tüm bilgi ve belgeler 60. yıl andaç ve belgeselinde yayınlanacaktır.


14 MART ADIGE DİLİ VE EDEBİYATI GÜNÜ PROGRAMIMIZA DAVETLİSİNİZ
Adıge dilinin ve edebiyatının yaşatılması amacıyla düzenleyeceğimiz 14 Mart Adıge Dili ve Edebiyatı Günü programımıza tüm üyelerimizi davet ediyoruz.
KAFKASYA'NIN KADİM RUHU RAGON BAL TÜRKİYE'YE GELİYOR
Kuzey Kafkasya coğrafyasının mistik tınılarını ve mitolojik hikâyelerini modern ama ruhu olan sahnelerle buluşturan grup, Türkiye’deki müzikseverleri epik bir yolculuğa davet ediyor.
ÇERKES DERNEĞİ GENÇLİK DEĞİŞİMİ PROGRAMI
Ankara Çerkes Derneği, İspanya AJ Inter Gençlik Derneği tarafından yürütülen “1 Planet 1 Future” gençlik değişimi projesinin Türkiye ortağı oldu.
23 ŞUBAT 1944, VAYNAKH (ÇEÇEN-İNGUŞ) SÜRGÜNÜ
82 yıl önce bugün, Stalin’in emriyle yarım milyonu aşkın Vaynakh (Çeçen-İnguş) halkı; yaşlı, çocuk ve kadın ayrımı gözetilmeksizin öz yurtlarından koparılarak Orta Asya ve Sibirya’nın meçhul coğrafyalarına sürgün edildi.
ÇERKES GELENEKSEL GİYİM ATÖLYESİ TAMAMLANDI
АДЫГЭ ШЪУАШЭМ IАПЭIАСЭМ ИУН 10–13 Şubat tarihleri arasında, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) ve Ankara Çerkes Derneği iş birliğiyle; Ankara Çerkes Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çerkes Geleneksel Giyim Atölyesi, yoğun ve nitelikli bir çalışma sürecinin ardından başarıyla tamamlandı.