30 Eylül - Abhazya Zafer ve Bağımsızlık Günü

30 Eylül - Abhazya Zafer ve Bağımsızlık Günü
14 Ağustos 1992’de Gürcistan işgalci birliklerinin Sohum’a girerek başlatmış olduğu savaş, diasporadan ve kardeş Kuzey Kafkasya halklarından gelen destek ve Abhaz halkının büyük direnişi sonucu 30 Eylül 1993’te Abhazya’nın zaferi ile sonuçlanmıştı. Vladislav Ardzınba önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin 26. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.
Abhazya sonsuza dek özgür ve bağımsız yaşasın!
Аиааира ду шәыдысныҳәалоит зегьы!
Нагзара акузааит Апсынра!
ANKARA ÇERKES DERNEĞI GELENEKSEL İFTAR YEMEĞI YAPILDI
22 Nisan'da Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen geleneksel iftar yemeğimiz;
ÇERKESLER VE ÇERKES DOSTLARI ZEFES ŞEŞ’TE BULUŞTU
ODTÜ Mezunlar Derneği tarafından Derneğimizin katkılarıyla 27 Mart'ta düzenlenen “Zefes Şeş” etkinliğinde Çerkes gelenekleriyle ilgili belgesel gösterimleri, geleneksel el sanatları tanıtımı ve kitap satışı yapıldı.
AMERİKAN KÜLTÜR DİL OKULLARI İLE EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Derneğimiz üyelerinin 1. derece yakınlarının Amerikan Kültür Dil Okulları’na bağlı okullarda alacağı eğitim-öğretim hizmeti ile ilgili eğitim iş birliği protokolü imzalandı.
AŞEMEZ VE ELBRUZ’DAN ANKARA’DA MUHTEŞEM GECE
Ankara Çerkes Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen; Kayseri Kafkas Derneği Aşemez Halk Dansları Topluluğu ve Maze Müzik Grubu’nun konuk olarak katıldığı gecede Ankaralı sanatseverler dans ve müziğe doydu.
ÖNEMLİ DUYURU
19 Mart Cumartesi akşamı gerçekleştireceğimiz Aşemez ve Elbruz Halk Dansları Topluluklarının ortak gösterisi için ulaşım sorunu olan hemşehrilerimiz için servis kaldırılacaktır.