2 ARALIK PAZARTESİ 09:00’da YAŞAMKENTE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TOPLANIYORUZ

2 ARALIK PAZARTESİ 09:00’da YAŞAMKENTE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TOPLANIYORUZ
Tüm Halkımızı Basın Açıklamasına Davet Ediyoruz Çankaya Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla çelişen, kültürel emeğe ve kimliğe saygı duymayan, emsali olmayan bu uygulamanın sona erdirilmesi, gerçekleştirilmesi planlanan tahliye işleminin durdurulması için 2 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz.Çankaya Belediyesi sınırları içinde bulunan ve tüm Türkiye’deki Çerkeslerin maddi desteği ile yapılan Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nin 10 yıllık kira süresinin uzatılması talebine karşılık Çankaya Belediyesi tarafından tesisin boşaltılması amacıyla yasal işlem başlatılmıştır. Konu hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve istişare etmek üzere 1 Aralık Pazar günü dernek binamızda geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmiştir.
Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden olan 1961 yılından bu yana, dil, kimlik ve kültür çalışmalarına öncülük eden Derneği’mizin kendi imkanlarıyla ve tğm halkımızın desteğiyle inşa ettiği tesise Çankaya Belediyesi tarafından zorla el konulması asla kabul edilemez. Tesisin yapım aşamasından kira süresinin uzatılması amacıyla yapılan tüm görüşmelerde sorunun adil bir şekilde çözüleceği belirtilmesine rağmen Çankaya Belediyesi tarafından polis zoruyla tahliye işlemi başlatılması tüm Türkiye Çerkeslerinin büyük tepkisine yol açmıştır. Kafkas Dernekleri Federasyonu’na bağlı 60’ya yakın dernek ve birçok sivil toplum örgütü de imzaladıkları bildiriyle Ankara Çerkes Derneği’nin yanında olduğunu belirtti.
Tüm Halkımızı Basın Açıklamasına Davet Ediyoruz
Çankaya Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla çelişen, kültürel emeğe ve kimliğe saygı duymayan, emsali olmayan bu uygulamanın sona erdirilmesi, gerçekleştirilmesi planlanan tahliye işleminin durdurulması için 2 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyrulur.
GEÇTİĞİMİZ DÖNEM YÖNETİMİNDEN NEZAKET ZİYARETİ
24 Ağustos’ta gerçekleşen 38. Olağan Genel Kurulumuzun ardından, geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyelerimiz, yeni seçilen yönetim kurulumuza nezaket ziyaretinde bulundu.
ÇERKES DERNEĞİ 38. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği 38. Olağan Genel Kurulu, 24 Ağustos Pazar günü dernek binamızda gerçekleştirildi.
YAŞAMKENT SOSYAL TESİSLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HALKIMIZI “XASE”YE DAVET EDİYORUZ!
Süreçle ilgili yol haritamızı belirlemek ve halkımızın görüşlerini almak için haklı mücadelemizde yanımızda olmak isteyen tüm hemşerilerimizi 7 Aralık Cumartesi günü 13:00’te Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak “Xase’ye (istişare toplantısına) davet ediyoruz.
HAKSIZLIĞA KARŞI DAYANIŞMAMIZ BÜYÜYOR
Ankara Çerkes Derneği olarak, Yaşamkent Sosyal Tesisi’nin kullanım süresinin uzatılması için Çankaya Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yaşanan sorunların çözümü adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konuyla ilgili kurulan komisyonda, önceki dönem başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz aktif olarak yer alıyor ve çözüm sürecine katkı sağlıyor.