2 ARALIK PAZARTESİ 09:00’da YAŞAMKENTE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TOPLANIYORUZ
2 ARALIK PAZARTESİ 09:00’da YAŞAMKENTE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TOPLANIYORUZ
Tüm Halkımızı Basın Açıklamasına Davet Ediyoruz Çankaya Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla çelişen, kültürel emeğe ve kimliğe saygı duymayan, emsali olmayan bu uygulamanın sona erdirilmesi, gerçekleştirilmesi planlanan tahliye işleminin durdurulması için 2 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz.Çankaya Belediyesi sınırları içinde bulunan ve tüm Türkiye’deki Çerkeslerin maddi desteği ile yapılan Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nin 10 yıllık kira süresinin uzatılması talebine karşılık Çankaya Belediyesi tarafından tesisin boşaltılması amacıyla yasal işlem başlatılmıştır. Konu hakkında üyelerimizi bilgilendirmek ve istişare etmek üzere 1 Aralık Pazar günü dernek binamızda geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmiştir.

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden olan 1961 yılından bu yana, dil, kimlik ve kültür çalışmalarına öncülük eden Derneği’mizin kendi imkanlarıyla ve tğm halkımızın desteğiyle inşa ettiği tesise Çankaya Belediyesi tarafından zorla el konulması asla kabul edilemez. Tesisin yapım aşamasından kira süresinin uzatılması amacıyla yapılan tüm görüşmelerde sorunun adil bir şekilde çözüleceği belirtilmesine rağmen Çankaya Belediyesi tarafından polis zoruyla tahliye işlemi başlatılması tüm Türkiye Çerkeslerinin büyük tepkisine yol açmıştır. Kafkas Dernekleri Federasyonu’na bağlı 60’ya yakın dernek ve birçok sivil toplum örgütü de imzaladıkları bildiriyle Ankara Çerkes Derneği’nin yanında olduğunu belirtti.
Tüm Halkımızı Basın Açıklamasına Davet Ediyoruz
Çankaya Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla çelişen, kültürel emeğe ve kimliğe saygı duymayan, emsali olmayan bu uygulamanın sona erdirilmesi, gerçekleştirilmesi planlanan tahliye işleminin durdurulması için 2 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Çerkes Derneği Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nde yapılacak basın açıklamasına tüm halkımızı davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyrulur.
“SÜHEYLA” BELGESEL FİLMİ ANKARA’DA SEYİRCİYLE BULUŞTU
Kültürel mirasımızın önemli temsilcilerinden Wurdum Süheyla Şimşek’in; ana dili Çerkesçe ile aktardığı anıları, günlük yaşamı ve sanatçı kimliğini konu alan “Süheyla” belgesel filmi, 10 Ocak 2026 Cumartesi akşamı Ankara’da izleyiciyle buluştu.
2026–2027 SEZONU GELENEKSEL KADINLAR ÇAYI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği tarafından düzenlenen 2026–2027 Sezonu Geleneksel Kadınlar Çayı Buluşması, Ankara’daki kadınlarımızın yoğun katılımı ve memnuniyetiyle derneğimizde gerçekleştirildi.
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK FIRSATLARI BİLGİLENDİRME BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Derneğimizde düzenlediğimiz Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları Bilgilendirme Toplantısında gençlerimizle bir araya geldik.
YILBAŞI ZEXES GECESİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren AÇD Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen Yılbaşı Zexes Gecesi, 26 Aralık Cuma akşamı yoğun katılım ve yüksek bir enerjiyle gerçekleştirildi.
