31 yıl önce bugün Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Gürcistan askeri birliklerinin kuşatması altında bulunan Tkuarchal kentinden tahliye amaçlı olarak havalanan, içerisinde kadın, yaşlı ve çocukların bulunduğu hayatta kalma mücadelesi veren sivilleri taşıyan insani yardım helikopteri, kısa süreli ateşkes antlaşmasına rağmen Gürcistan askeri birlikleri tarafından Lata Köyü civarında vurularak düşürüldü. Helikopterde 35’i çocuk, aralarında hamile kadınların bulunduğu toplamda 85 kişi yanarak yaşamını yitirdi.
Gürcistan’ ın Abhaz halkına ve masum sivillere karşı gerçekleştirdiği bu katliam tarihe kara bir leke olarak işlenmiştir.
Bugün bir benzeri Gazze’de yaşanan masum sivillere karşı işlenen savaş suçlarının uluslararası toplum tarafından etraflıca ele alınmasını, sorumluların birgün mutlaka adalet önünde hesap vermesini talep ediyor, söz konusu katliamlarda yaşamını yitirenlere rahmet diliyoruz.
“SÜHEYLA” BELGESEL FİLMİ ANKARA’DA SEYİRCİYLE BULUŞTU
Kültürel mirasımızın önemli temsilcilerinden Wurdum Süheyla Şimşek’in; ana dili Çerkesçe ile aktardığı anıları, günlük yaşamı ve sanatçı kimliğini konu alan “Süheyla” belgesel filmi, 10 Ocak 2026 Cumartesi akşamı Ankara’da izleyiciyle buluştu.
2026–2027 SEZONU GELENEKSEL KADINLAR ÇAYI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerkes Derneği tarafından düzenlenen 2026–2027 Sezonu Geleneksel Kadınlar Çayı Buluşması, Ankara’daki kadınlarımızın yoğun katılımı ve memnuniyetiyle derneğimizde gerçekleştirildi.
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK FIRSATLARI BİLGİLENDİRME BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Derneğimizde düzenlediğimiz Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları Bilgilendirme Toplantısında gençlerimizle bir araya geldik.
YILBAŞI ZEXES GECESİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren AÇD Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen Yılbaşı Zexes Gecesi, 26 Aralık Cuma akşamı yoğun katılım ve yüksek bir enerjiyle gerçekleştirildi.

