"UZUNYAYLA ÇERKESLERİ" SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
"UZUNYAYLA ÇERKESLERİ" SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kafdav ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “Topluluk, Aidiyet ve Kimlik: Uzunyayla Çerkesleri, Geleneksel Yaşamdaki Farklılaşmalar” konulu seminerimiz 10 Ocak Cuma akşamı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Kayseri - Pınarbaşı - Uzunyayla bölgesinde alan araştırması gerçekleştirmiş ve bu çalışmasını “Uzunyayla Çerkesleri” adıyla kitaplaştırmış, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. İlkay Şahin ve proje ekibinin katıldığı seminerimizde öncelikle Doç. Dr. İlkay Şahin tarafından editörlüğünü yaptığı kitabın yazım ve araştırma süreci hakkında bilgi verildi.
Proje ekibinden Melike Mutlu tarafından “Toplumsal hafızayı Üretmek: Sürgün, Anavatan ve Öteki İmgesi” konusunda Uzunyayla’da yapılan araştırmaların sonuçları paylaşılırken “Çerkes Yemek Kültürü ve Restoranları” konusunda da Sena Gökçegöz tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Katılımcıların da aktif olarak katıldığı soru-cevap bölümünün ardından “Uzunyayla Çerkesleri” kitabını imzalatan Doç. Dr. İlkay Şahin ve proje ekibine katılımlarından dolayı Kafdav Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Tekir tarafından sertifika takdim edildi.
FURKAN İÇİN EL ELE, UMUDA HEP BİRLİKTE!
DMD kas hastalığıyla mücadele eden Furkan’ın umut dolu yarınlarına destek olmak için Çerkes dernekleri ve kurumları olarak bir araya geliyoruz.
KAFFED BAŞKAN ADAYI DOĞAN ESER’DEN ÇERKES DERNEĞİ’NE ZİYARET
KAFFED Başkan Adayı Doğan Eser ve beraberindeki heyet, Çerkes Derneği Yönetim Kurulu ve KAFFED delegeleriyle bir araya geldi.
MAMAK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN DERNEĞİMİZE ZİYARET!
Mamak Belediye Başkanı Sayın Veli Gündüz Şahin, Başkan Danışmanı Sayın Muzaffer Sarıhan ve beraberindeki heyet ile birlikte Ankara Çerkes Derneğimizi ziyaret etti.
KAFFED BAŞKAN ADAYI YAŞAR ASLANKAYA’DAN ÇERKES DERNEĞİ’NE ZİYARET
KAFFED Başkan Adayı Yaşar Aslankaya ve beraberindeki heyet, Çerkes Derneği Yönetim Kurulu ve KAFFED delegasyonunu ziyaret etti.
ELBRUZ’DA YENİ SEZON BAŞLIYOR!
Ankara Çerkes Derneği Elbruz Halk Dansları Topluluğu, yeni sezon çalışmalarına başlıyor!


