MARTİN KOÇESOKO DAVASINDA YİNE KARAR ÇIKMADI

MARTİN KOÇESOKO DAVASINDA YİNE KARAR ÇIKMADI
Kabardey Balkar Cumhuriyeti’nde faaliyetlerini yürüten Xabze Derneği’nin başkanı Martin Koçesoko’nun haksız bir komplo ile suçlanıp yargılandığı davanın 9. duruşması bugün Nartkala adliyesinde gerçekleştirildi.Daha önceki duruşmada, uğradığı haksızlığı ve bu süreçte yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde anlatan Koçesoko ile ilgili karar maalesef bu duruşmada da çıkmadı. Martin'in savunmasının dinlenmesi ve mevcut delil ve belgelerin sunumu ile gerçekleşen dosyanın bundan sonraki duruşması 8 Şubat 2021 tarihinde görülecek.
Bir sonraki duruşmanın gerçeklerin ortaya çıktığı, adaletin geç de olsa sağlandığı son duruşma olması temennisiyle, Martin Koçesoko’nun yanındayız!
VLADISLAV ARDZINBA'YI SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ!
Abhazya Cumhuriyeti’nin kurucusu, Abhazya Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, büyük devlet adamı Vladislav Ardzınba (Владислав Григори-иҧа Арӡынба) 14 Mayıs 1945 yılında Eşera’da doğdu.
KOYUSİYAH'TAN AÇD ONLİNE AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNE HEDİYE
Kafkasya, Orta Doğu, Sovyet sonrası Rusya, milliyetçilik, etnisite ve kimlik gibi alanlarda yayın yapmak üzere 2018 yılında kurulan Koyusiyah Yayıncılık, AÇD Online Akademi’nin 2. Dönem öğrencilerine yeni çıkan kitaplarından 3 tanesini hediye edeceğini açıkladı.
23 ŞUBAT 1944 - VAYNAKH (ÇEÇEN-İNGUŞ) SÜRGÜNÜ
Stalin’in emriyle 23 Şubat 1944’te yarım milyondan fazla Vaynakh(Çeçen-İnguş) halkı çocuk, kadın, yaşlı ayırt edilmeksizin hayvan taşımak için kullanılan trenlere bindirilip Orta Asya ve Sibirya’ya sürüldü.
21 ŞUBAT DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ KUTLU OLSUN
Anadilini korumayı bir hak ve sorumluluk olarak kabul eden ve bu haktan asla vazgeçmeyen, insanlığın ortak mirası olan tüm dillere saygı duyan ve korunması gerektiğini inanan herkesin 21 Şubat Dünya Anadili Günü Kutlu Olsun.
AÇD ONLINE AKADEMİ’DE 2. DÖNEM BAŞLIYOR
Alanlarında uzman akademisyenler tarafından verilecek olan derslerden oluşan Ankara Çerkes Derneği Online Akademi Programı’nın 2. Dönemi 1 Mart’ta başlıyor.