Kaffed: "Çerkes Soykırımı Tanınsın"
Kaffed: "Çerkes Soykırımı Tanınsın"
Çerkes sürgünü ve soykırımının 148. yıldönümü kapsamında yaklaşık 10 gündür farkındalık çalışmaları yapan Kaffed Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu NTV Televizyonunda "Bugün Yarın" programına katıldı.Çerkes sürgünü ve soykırımının 148. yıldönümü kapsamında yaklaşık 10 gündür farkındalık çalışmaları yapan Kaffed Genel Başkanı Vacit Kadıoğlu NTV Televizyonunda "Bugün Yarın" programına katıldı.
Kadıoğlu programda Çerkeslerin 19. yüzyılda yaşadıkları trajediyi sürgün ve soykırım olarak niteledi. Tarihi süreç hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Kadıoğlu, ne kadar uzun zaman geçerse geçsin Çerkeslerin bu soykırımı unutmadığını, 20 Mayıs'ta İstanbul Beşktaş'ta yapılan etkinlikte Çerkeslerin soykırımı lanetlediklerini söyledi. Kaffed'e bağlı bütün derneklerde anma toplantılarının yapılmakta olduğunu söyleyen Kadıoğlu, Çerkes soykırımın tanınması talebinde bulundu.
Kadıoğlu konuşmasına Çerkeslerin bugüne yönelik taleplerinden de bahsetti. Yeni anayasadan daha fazla özgürlük bekledikerini ve anadil eğitimi taleplerini dile getirerek dillerini, kültürlerini kaybetmek üzere olan Çerkeslerin devlet desteğiyle kültürlerinin korunması gerektiğini ifae etti.
Son olarak Soçi olimpiyatları konusuna değinen Kadıoğlu Soçi olimpiyatlarıyla ilgili çekincelerinden bahsetti. Adalet sağlanmadığı, Rusya Çerkes soykırımını tanıyıp özür dilemediği sürece Çerkeslerin bu olimpiyatlara karşı olacağını ifade etti. Soçi tarihi Çerkes toprağı olmasına rağmen, Çerkeslerin yok sayıldığı, Çerkesler konusuna hiç değinilmeden bu olimpiyatların yürütülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Kadıoğlu son olarak bütün küresel güçlerin Kafkasya üzerinden ellerini çekmesi ve Çerkeslerin kendi kaderlerini tayin hakkına saygı duyulması talebinde bulundu. Son sözlerini ise Adigece söyledi.
Özel Günlerinizde Yaşamkent Sosyal Tesisleri Yanınızda!
Ankara Çerkes Derneği bünyesindeki Yaşamkent Sosyal Tesisleri, en özel ve unutulmaz anlarınıza ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Tebrikler ve Teşekkürler!
8 yıllık uzun bir aranın ardından 18 Temmuz 2026 tarihinde Kaynar’da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali, kültürümüzün ihtişamını ve toplumumuzun sarsılmaz bağlarını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.
AK Parti Heyeti Derneğimizi Ziyaret Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Devletleri İle İlişkiler Başkanı ve Ankara Milletvekili Sayın Kürşad Zorlu, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Sayın Muhammed Baran Karaduman ve beraberlerindeki parti heyeti derneğimizi ziyaret etti.
TEŞEKKÜR
Yaşamkent Sosyal Tesisleri’nin camiamıza kazandırılması sürecinde karşılaşılan engellerin aşılmasında ve bu değerli merkezin toplumumuzun hizmetinde kalmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerimize, milletvekillerimize ve siyasetçilerimize derneğimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.
Yaşayan Miras Şöleni
Değerli Üyelerimiz, Derneğimizin kıymetli üyelerinden, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras (Dışeyida) Sanatçısı Tijen Hatam, geleneksel el emeği ve göz nuru eserleriyle kültürümüzü ulusal çapta temsil etmeye devam ediyor!