14 Mart Adıge Dil Günü Derneğimizde Kutlandı
14 Mart Adıge Dil Günü Derneğimizde Kutlandı
14 Mart 1853 tarihi, Bersey Wumar tarafından günümüzde kullandığımız AdıgeAlfabesi’nin yayımlanışının yıldönümüdür. Başka bir deyişle Adıgecenin (tekrar) yazılı hale geldiği bir dönüm noktası..
Günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Adıgece, Adıge halkının binlerce yıllık deneyim ve kültürünün ürünüdür. Tüm insanlığın önemli bir varlığı olan Adıgecenin korunması ve geliştirilmesi için 14 Mart, 2000 yılından beri Adıge Cumhuriyeti’nde Adıge Dili ve Yazısı Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu önemli günde ''Adigebze konuşma ve Adigebze yazma'' nın önemini tekrar vurgulamak, bu günü kutlamak için 16 Mart Cumartesi akşamı Çerkes Derneği’ nde bir program düzenlendi. Derneğimizde verilmekte olan dil kurslarına katılan kursiyerlerimizin hazırladığı, tamamen anadilde sunulan programda, öncelikle Adıge diline dairalfabe çalışmalarına, tarihçesine, günümüzdeki kullanımına ve konuşulduğu coğrafyalara dair bilgiler aktarıldı. Yazıların, şiirlerin paylaşıldığı gecede, müzik grubumuz da anadildeki şarkılarla gecemize ayrı bir renk kattı. Gecede emeği geçen bütün kursiyerlerimize, dil kursu öğretmenlerimize, anadili yaşatmak adına sahip çıkan, katkı verme çabasında olan insanlarımıza ve değerli üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Saygılarımızla,
Ankara Çerkes Derneği
ÇERKES DERNEĞİ SEZON FİNALİ
Çerkes Derneği olarak 27 Haziran’da MEB Şura Salonu’nda muhteşem bir gösteriyle sezona veda ediyoruz.
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN CAN GÜNER DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, Çerkes Derneğine resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir.
ELBRUZ MİNİKLER VE ÇOCUKLAR SEZON SONU GÖSTERİSİ YAPILDI
14 Haziran’da Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz Elbruz Minikler ve Çocuklar Sezon Sonu Gösterisi, miniklerimizin ve çocuklarımızın aylar süren emeklerini sahneye taşıdığı, Çerkes kültürünün zarafetini ve coşkusunu izleyicilerle buluşturduğu unutulmaz bir gün oldu. Tam 173 minik ve çocuğumuz sahne aldı.
YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI FETHİ YAŞAR DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ
Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Neslihanoğlu Derneğimizi Ziyaret Etti
ÇERKES ELSANATLARI KURSU YIL SONU SERGİSİ
Çerkes El Sanatları Kurslarımızın yıl sonu sergisi, üyelerimizin ve misafirlerimizin değerli katılımlarıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir.